Hírek archívum > Pollenhelyzet - 13. hét
Hírek archívum Jegyzők Szakmai Fóruma Megyei ellátási térkép Dokumentumtár
Főmenü
Bemutatkozás
Kormányhivatal
Ügyfélfogadás
Elektronikus kapcsolattartás
Szakmai anyagok
Megyei Államigazgatási Kollégium
Szakigazgatási szervek
Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság
Építésügyi Hivatal
Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Földhivatal
Földművelésügy Igazgatóság
Igazságügyi Szolgálat
Közlekedési Felügyelőség
Munkaügyi Központ
Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv
Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság
Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság
Szociális- és Gyámhivatal
Területi koordináció
Önkormányzatok
Területi államigazgatási szervek
Archívum
Hírek archívum
Közigazgatási Hivatal
Pontos időTisztelt Látogató !

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal frissített honlapja 2012. március 23-tól a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok címen érhető el. Archív formában az adatok a www.jnszmkh.hu-n továbbra is elérhetők.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapja 2011. január 1-jétől működik.
A jogelőd közigazgatási hivatal honlapja 2010. december 31-én lezárásra került, amely archív formában továbbra is elérhető.


Pollenhelyzet - 13. hétSajtóközlemény a 13. heti pollen eredményekről
Szolnok, 2011. április 12.

A 13. héten az Országos Közegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási adatai alapján elmondható, hogy hét elején a hőmérséklet csökkenés, majd a fokozatos melegedés után vasárnap volt legnagyobb a pollenterhelés.

Országosan lecsengőben van a mogyoró és az éger pollenszórása és  fokozatosan csökkent a citrus-tiszafaféléké, szilé. Tetőzik a nyáré  és a kőrisé, emelkedik a tölgy, a nyír, a juhar, a fűz pollenszórása.
Ezen a héten országosan egyre emelkedett a nyár pollenszórása, az előző hetinek több, mint a kétszerese volt. A hét közepén Pesten, Kecskeméten, Székesfehérváron, Szegeden és Győrött nagyon magas koncentrációban volt jelen.
Néhány városban a nyár virágporánál is magasabb arányban regisztrálták a kőris pollenszemeit, így Veszprémben, Egerben, Szekszárdon és Miskolcon. 
A hét második felében országszerte egyre nagyobb mennyiségben volt jelen a tölgy és a nyír virágpora, a legtöbb helyen még közepes, de 3 illetve 5 városban  már magas szintet is mértek.
Erősödött a fűz pollenszórása is, így Győr és Tatabánya kivételével a virágpor koncentráció elérte az érzékeny allergiásoknak tüneteket okozó közepes szintet is.
Szolnokon a szil alacsony, a kőris, fűz, tölgy, nyír, közepes, a citrus-tiszafafélék és a nyár magas, így minden allergiásnak tüneteket okozó arányban volt jelen a levegőben.
Az allergén kültéri gombaelemek pollenszórása országszerte jelentősen megemelkedett, vasárnap Győrben a nagyon magas szintet is elérte. Szolnokon a vizsgált időszakban alacsony volt a koncentrációja.

 
32024
Kormányablak
Kormányablak
Ügyleírások
Etikai alapelvek
Közérdekű adatok
uvegzseb
Jelnyelvi tolmácsszolgálat
JÓ ÁLLAM FÓRUM
joallam175