Hírek archívum > Pollenkoncentráció a 15. héten
Hírek archívum Jegyzők Szakmai Fóruma Megyei ellátási térkép Dokumentumtár
Főmenü
Bemutatkozás
Kormányhivatal
Ügyfélfogadás
Elektronikus kapcsolattartás
Szakmai anyagok
Megyei Államigazgatási Kollégium
Szakigazgatási szervek
Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság
Építésügyi Hivatal
Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Földhivatal
Földművelésügy Igazgatóság
Igazságügyi Szolgálat
Közlekedési Felügyelőség
Munkaügyi Központ
Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv
Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság
Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság
Szociális- és Gyámhivatal
Területi koordináció
Önkormányzatok
Területi államigazgatási szervek
Archívum
Hírek archívum
Közigazgatási Hivatal
Pontos időTisztelt Látogató !

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal frissített honlapja 2012. március 23-tól a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok címen érhető el. Archív formában az adatok a www.jnszmkh.hu-n továbbra is elérhetők.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapja 2011. január 1-jétől működik.
A jogelőd közigazgatási hivatal honlapja 2010. december 31-én lezárásra került, amely archív formában továbbra is elérhető.


pazsitfuA 15. héten az Országos Közegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási adatai alapján elmondható, hogy hét elején kedden emelkedett, szerdán csökkent,valamint a hét vége felé péntektől vasárnapig ismét fokozatosan emelkedett a pollenek mennyissége a levegőben. Az országos heti összpollenszám alacsonyabb volt, mint a 14. héten.

Országosan csökkenőben van a nyár, a nyír virágzása, valamint a tölgyé és a fűzé. Csúcsidőben van a platán és a bükk virágzása. A legtöbb csapdában megjelent a pázsitfűfélék virágporából egy-egy szem, ezzel kezdetét veszi a korai nyári szezon is. Már minden városban deklaráltak a pázsitfűfélék pollenszemeiből néhányat, egy-két héten belül várható, hogy koncentrációja már eléri a tüneteket okozó szintet. Virágpora nagyon erős allergén, aki érzékeny rá készüljön fel a szezonjára.

Szolnok térségében a kőris, nyár, fűz, tölgy, nyír pollenkoncentrációja közepes szinten volt jelen, így csak az érzékeny allergiásoknak okozott  tüneteket.

Országosan a platán pollenszemeiből regisztrálták a legtöbbet, így a heti összpollenszáma közel tízszeresére emelkedett, napi koncentrációja Mosdóson és Pesten elérte a nagyon magas szintet is. Szolnokon is magas, minden allergiásnak tüneteket okozó arányban volt jelen.

Az allergén kültéri gombaelemek pollenszórása országszerte kismértékben csökkent. A tüneteket okozó szintet Békéscsabán, Győrött, Tatabányán és Zalaegerszegen mértek. Szolnokon a vizsgált időszakban alacsony volt a koncentrációja.

 
32024
Kormányablak
Kormányablak
Ügyleírások
Etikai alapelvek
Közérdekű adatok
uvegzseb
Jelnyelvi tolmácsszolgálat
JÓ ÁLLAM FÓRUM
joallam175