Kezdőlap
Hírek archívum Jegyzők Szakmai Fóruma Megyei ellátási térkép Dokumentumtár
Főmenü
Bemutatkozás
Kormányhivatal
Ügyfélfogadás
Elektronikus kapcsolattartás
Szakmai anyagok
Megyei Államigazgatási Kollégium
Szakigazgatási szervek
Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság
Építésügyi Hivatal
Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Földhivatal
Földművelésügy Igazgatóság
Igazságügyi Szolgálat
Közlekedési Felügyelőség
Munkaügyi Központ
Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv
Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság
Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság
Szociális- és Gyámhivatal
Területi koordináció
Önkormányzatok
Területi államigazgatási szervek
Archívum
Hírek archívum
Közigazgatási Hivatal
Pontos időTisztelt Látogató !

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal frissített honlapja 2012. március 23-tól a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok címen érhető el. Archív formában az adatok a www.jnszmkh.hu-n továbbra is elérhetők.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapja 2011. január 1-jétől működik.
A jogelőd közigazgatási hivatal honlapja 2010. december 31-én lezárásra került, amely archív formában továbbra is elérhető.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez egész évben folyamatosan érkeznek fogyasztói panaszok, az árubemutatókon folytatott kereskedelmi tevékenységekkel, ott tapasztalt kereskedelmi magatartással kapcsolatban.

 A termékbemutatók, melyek gyakran utazással egybekötöttek, leginkább az idősebb korosztály érdeklődését keltik fel. Mely fogyasztó számára ne lenne kecsegtető az ajánlat, mely által rendkívül kedvező áron akár el lehet eljutni országunk szép helyeire, illetve részt vehetünk különböző programokon és még ajándékot is kaphatunk. Mindezek alapján nem kérdéses, hogy az árubemutatók a nyugdíjasok körében rendkívül népszerűek. Elsősorban az olcsó utazás, az ajándékok ígérete, valamint a különböző programok teszik igen vonzóvá az idősebb korosztály számára ezeket az előadásokat. Fontos azonban tudni, hogy valójában a termékbemutató elsődleges célja, hogy a résztvevők a termékbemutatón vásároljanak.

 Az ilyen bemutatókon a „csak itt, csak most” termékeket első körben igen nagy összegekért kínálják, majd fokozatosan engedményeket tesznek. A résztvevő úgy érzi, viszonoznia kell „azt a sok jót” amit kapott, és igent mondanak, elcsábulnak. Gyakran otthon jönnek rá, hogy felesleges, vagy a valós értékénél lényegesebben drágább dolgot vásároltak.

A felügyelőség szeretné tájékoztatni a fogyasztókat, hogy megbánt vásárlás esetén a szerződés megkötését követő 8 munkanapon belül lehetőségük van a szerződéstől indoklás nélkül elállni. Az elállási szándékot minden esetben igazolható módon kell jelezni tértivevényes, vagy ajánlott levél formájában a bemutatót tartó társaságnak, melyet a vállalkozás köteles tudomásul venni és a teljes vételárat visszafizetni. Abban az esetben, ha az elállási szándék közlése előtt a terméket a vásárló már átvette, a visszaszállítási költség (pl.: postaköltség) őt terheli.

Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor a termékbemutatón meglehetősen magas áron megvásárolt termék megtalálható az üzletekben sokkal olcsóbban.

Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy nem jogsértő az a gyakorlat, miszerint az árubemutatón többszörös áron értékesíti termékeit a vállalkozás, hisz a szabad árképzés erre lehetőséget nyújt.

 A félrevezetések elkerülése érdekében nem szabad tehát elhinni mindent, amit az árakról és kedvezményekről állítanak az árubemutatón, mert az gyakran valótlan és csak az áru értékesítésének előmozdítása érdekében hangzik el.

 Mindezek alapján a fogyasztóvédelmi felügyelőség felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy amennyiben árubemutatón vesznek részt alaposan átgondolt döntést hozzanak az esetleges vásárlásaik során. A szerződés aláírása előtt azt tüzetesen olvassák el.

Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
Fogyasztóvédelmi Felügyelősége

 
32024
Kormányablak
Kormányablak
Ügyleírások
Etikai alapelvek
Közérdekű adatok
uvegzseb
Jelnyelvi tolmácsszolgálat
Linkcentrum
Minisztériumok
Átlépés a Kormányzati Portálra!
Átlépés a Kormányzati Portál hivatalkereső szolgáltatására!
Átlépés a Kormányzati Portál jogszabálykereső szolgáltatására!
Átlépés az Önkormányzati Minisztérium - Önkormányzati Rendeletek Tárára!
Átlépés a Kormányzati Portál Ügyfélkapujára!
Átlépés az elektronikus információszabadság hivatalos honlapjára (www. kozadat.hu)!
Átlépés az elektronikus információszabadság hivatalos honlapjára (www. kozadattar.hu)!
Átlépés a Választások hivatalos honlapjára!
Átlépés az Első Választók honlapjára (www.elsovalaszto.hu)!
ket
Átlépés a Nemzeti Közigazgatási Intézet honlapjára
Átlépés az eMagyarország Program hivatalos honlapjára!
JÓ ÁLLAM FÓRUM
joallam175